PÁLFALVI NÁNDOR ÍRÓI VILÁGA

Ez a honlap azért készült, hogy még több ismeretet nyújtsak magamról, az írói munkámról, világnézetemről, és hazámhoz, honfitársaimhoz való ragaszkodásomról.

  • nyomdatol_palfalvi_nandor_-_hogyan_birod_borito.jpg

   Megjelent 2011. áprilia 15-én, a Szerző 80-ik születésnapjára             

              AJÁNLÁS                                                        

 Az a szerencse ért, hogy Pálfalvi Nándor ötödik verseskötetét ajánlhatom, úgyis, mint a könyv szerkesztője, és úgyis, mint a költő barátja. Ez a verseskötet Pálfalvi Nándor nyolcvanadik születésnapjára jelent meg a Gladius Kiadó jóvoltából, akinek ez a tizedik Pálfalvi-könyve. Amikor 2006-ban először találkoztam Pálfalvi Nándorral, éppen a Ne fesd az ördögöt  című elbeszéléskötetének bemutatása alkalmából, hatalmas életműve ismeretében, kissé meghatottan fogadtam barátságát. Pálfalvi Nándor a tehetsége csúcsán alkotja műveit. Az elmúlt négy évben megjelent négy prózai kötete, egy verseskönyve, és a rajzos Gyermekversek, majd  most a Hogyan bírod című verseskötet, amely életművének koronája. Két könyve nyomdai előkészítés alatt áll, egy  természetért rajongó ember versciklusa, a Bárányaim a kertben, és újabb meséskönyve: Bohóka a pajkos napsugár. Mondhatjuk, hogy az 1931. április 15-én született Pálfalvi Nándor, a XX. század írójaként, a XXI. század minden gondját, örömét ismeri és felvállalja. Ma is, a senkihez nem hasonlítható, egyéni stílusával alkot, mindannyiunk örömére. Azt hiszem, hálásnak kell lennünk a sorsnak, hogy Pálfalvi Nándor kortársai lehetünk, és elsőkként olvashatjuk műveit.

                                                                  KARDOS GY. JÓZSEF

 

                                       *

        PÁLFALVI NÁNDOR 80 ÉVESS

baranyaim_borito_nyomda.jpg  

                              MEGJELENT 2011. HÚSVÉT ELŐTT                             

                                           Előszó Neked

Ha találkozni akarsz a bárányainkkal, Rezedával, Violával, Százszorszéppel, Barnabással, Hajnallal. És Cifrával, a csikónkkal. A kutyáinkkal. És a kecskével. S persze a madarakkal. Mind megtalálod  ebben a kis könyvben. A versekben és a rajzokban. De leginkább a nyitott szívedben, amely soha nem dobogna ilyen meghitten és lelkesen, ha nem a természet szeretete fűtené, ahogy minket is elragadott a versbe szedett állataink világa. Nyisd ki szívedet a világra, a természetre, ami mindennek forrása: az élet, a szeretet, az öröm, a kíváncsiság és a beteljesülés. Csak ezt akartuk elmondani, ezekkel, a versekkel és rajzokkal.

 Szülők, Nagymamák, Óvodák, Könyvtárak és persze mindenki, aki szereti a természetet, vegye kézbe ezt a könyvet, szívből ajánlom.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 4
Heti: 35
Havi: 40
Össz.: 35 229

Látogatottság növelés
Oldal: ÚJ KÖNYVEK
PÁLFALVI NÁNDOR ÍRÓI VILÁGA - © 2008 - 2019 - ovassengem.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »